Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Behívnál az ágyadba?
2024. március 29. írta: Gribedlis

Behívnál az ágyadba?

Drága Olvasó!

 Mindenféle érzelmes emberről, tettről, gondolatról írtam már - persze, ezt örökké lehet megörökíteni, hisz ahogy fejlődünk, úgy változik a fogalmazás is a témával kapcsolatban. Viszont van valami, amire számomra a fény felvillant, hogy egy fontos kellékéről a jóllétünknek eddig írás nem készült. Ez pedig az: ÁGY!

Na nem pajzánkodni szeretnék most, hanem az ágy fontosságát átadni. De igazából nem is adnám át én a saját szavaimmal, mert amit olvastam, annál jobbat írni nem tudok és lopni se szeretném, mert a hölgy megérdemli a méltatást.

 

Otthon magazin 23/01 számában olvastam Hunya Csilla pszichológus írását, amelynek a címe: Világ közepe! Annyira igaz! Persze, hogy a világ közepe.

Be akartam másolni ide a cikket, de a neten nem találom.

Most rászánom magam és begépelem számotokra:

 

A világ közepe - irta: Hunya Csilla pszichológus

" A világ legnagyobb részén úgy indul az emberek napja, hogy kikászálódnak az ágyukból. És úgy fejeződik be, hogy lefekszenek ugyanabba az ágyba. De a hálószoba és benne az ágy nemcsak a napjainkat keretezi, hanem az életünket is.

 

Hagyományosan ágyban foganunk, ágyban születünk és ágyban is halunk meg. A születésnünk és a halálunk között pedig ide vonulunk vissza, ha betegek vagy fáradtak vagyunk. Általában itt szeretjük egymást, itt fogannak a gyerekeink, akiket később gyakran itt szoptatunk. Itt beszélgetünk igazán nagyokat. A külvilág elől rejtve itt történik velünk rengeteg sorsfordító életeseményünk. Az ágy a világ közepe.

 

Az ágy a tűzhely mellett a legősibb ontológiai bútordarabunk, a fészkünk, az anyaölünk, a burkunk, a kuckónk. Életünk alapkelléke, sőt alapfeltétele, csendes-szerényen ő teszi lehetővé napi aktivitásainkat, hisz ha nem fogadna vissza minket esténként, ha nem biztosítaná és vigyázná olyan rendszeresen és megbízhatóan az álmunkat, egykettőre alkalmatlanná válnánk a feladatainkra.

Képzeljünk csak el egy totálisan ágyak nélküli világot! Mennyi idegrenszeri szükségállapot, mennyi kétségbeesett intimhely-keresgélés, mennyi zavar szabadulna el egy csapásra! Tétován bolyonganánk féltett pillantaink és biztonságunk vesztve.

Ebből is látszik, ha megpróbálnánk az összes létező pszichológiai problémát szétosztani otthonunk helyiségei és helyei között, messze a hálószoba és az ágy kapná a legtöbbet. Ide költöztetném az alvási zavarokat, a párkapcsolati problémákat, a szorongásos történeteket, a cifra kötődési mintázatokat, a sexuális nehézségeket, satöbbi. És persze ennek megfelelően ide helyezném a napos oldal jelenségeit is, az elégedettségünk, kiegyensúlyozottságunk, belső békénk különböző megnyilvánulásai formáit.

A kulcs- vagy inkább a varázsszó az intimitás. Ez az, ami az ágyat és vele együtt a hálószobát belső és kapcsolati békénk őrévé avatja, ami az összefutást igazi találkozássá, a párhuzamos monológokat mély beszélgetéssé, az egymás mellett létezést közös életté, a lapogatást öleléssé, a monotonitást gazdag pillanatok sorává változtatja.

 

Te szereted az ágyadat? - én szeretem..

Ird meg kérlek, te mit gondolsz az ágyadról!

Ölelés 

agy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://turbogizi.blog.hu/api/trackback/id/tr4618366851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása